Årets mest deprimerende dag - etter en lang og fin jul

Reise, Idaliv

Ingen liker den første mandagen i januar, og de som sier de gjør det lyver. Etter en fin jul må man tilbake til hverdagen, gjerne fattigere og tjukkere enn man var før jul. Sommeren føles en evighet unna. Alle skal være så flinke og sunne, så all moro i hverdagen forsvinner på et blunk. Happy new year eller sad new year?

Mine nyttårsforsetter

Er det nå jeg skal late som at jeg er bedre enn andre og komme med uttrykket "I am not having any new years resolutions this year. Nobody likes a skinny sober bitch anyway".
Neida, jeg er like kjip som resten, og her er mine mål:

Hvit januar - aka en måned uten alkohol (5.-januar - 6.februar, gjett om det kommer til å være godt med et glass vin fredag 6.februar, som forresten også kommer til å være en langhelg!)

Minst tre måneder med keto

Bruke maks 5000 kroner i måneden på mat de første månedene. Altså blir restaurantbesøk og annen moro drastisk kutttet ned på

Gjennomføre NTNUs 7-ukers treningsprogram

Fortsette mine andre uvaner uten dårlig samvittighet

Jeg tror faktisk det her er første gang jeg faktisk har så konkrete nyttårsforsetter, og det kan virke ganske avskrekkende, men jeg er sikker på at jeg kommer til å få en så mye bedre sommer om jeg klarer å gjennomføre! Disse vintermånedene er så triste uansett, så hvorfor ikke spare penger og gå ned i vekt når man faktisk ikke har noen spesielle sosiale begivenheter som kan ødelegge?

Livet handler ikke bare om å overleve, men å faktisk leve. Jeg vet at jeg kommer til å nyte livet mye bedre om noen måneder om jeg har et par måneder der jeg lever litt mer simpelt. En frozen strawberry daiquri kommer til å smake ekstra godt på beach clubben i juni om jeg har spist litt mindre sukker og har brukt litt mindre penger.

Og om jeg ikke klarer alt? Jeg kommer uansett til å ha oppnådd mer enn det jeg hadde gjort om jeg ikke hadde satt meg noen mål.

Jul og nyttår 2019

Hvem er jeg egentlig til å klage over en kjip mandag? Jeg har hatt det såååå fint de siste ukene, og det skal jeg klare å leve lenge på!

Vi hadde nesten 4 uker med juleferie! Jeg dro fra kontoret 11.desember og er først tilbake nå! Jeg har jobbet litt hjemmefra, men har faktisk hatt 2 uker sammenhengende ferie. Det har vært veldig deilig, og den lengste ferien jeg har hatt på det jeg kan huske. Veldig hardt å komme tilbake på jobb i dag skal det sies, men døgnrytmen retter seg nok opp snart.

Julemarked, bursdag og fotballkamp i London

I tillegg til at jeg har tatt opp mye plass i hjertet hans, så har Mikkel en klubb i hjertet sitt, og det er Chelsea. Hans store helt Frank Lampard har tatt over som trener nå, så jeg kom ikke på noen bedre bursdagsgave enn Chelsea-kamp. Vi hadde en fin helg med både julemarked, bursdagsmiddag med biff og selvsagt fotballkamp. Fikk meg noen minutter på Primark også, så jeg klager ikke.

Julebord

Med jul følger julebord og glam. Bildene er fra to julebord på jobben, og et jeg arrangerte hjemme hos mamma med verdens beste jenter😜 Den nederste tegningen er tegnet av en av mine beste venner, Marie-Claire (som er på to av bildene ovenfor). Jeg hadde fortalt henne at aldri hadde fått vært Lucia, så hun tegnet meg som Lucia! Fake tan, mobil og prosecco i hånda, divabriller, rosa uggs. Hun har catchet alt!

Julefeiring

Selv om julen er lang er det julaften som er selve jula (selv om britene, malteserne og amerikanerene og alle andre raringer tror det er 1.juledag). Vi feiret julaften hjemme hos Mikkels mamma med søsteren hans og mamman min! Vi slo begge familiene sammen og det ble en kjempefin jul med fine folk, god mat og en hel haug av gaver

Fjelltur og første skitur på fire år

Første juledag reiste jeg rett på fjellet! Det ble en lang tur fra Rakkestad, innom Vestby og Oslo, opp til Sjusjøen, men jeg fikk i det minste trent meg litt på å kjøre bil, og endelig kom både lang-, glatt- og mørkekjøringen til nytte. Tradisjonen tro er det kveitemiddag på Øien-familien 1.juledag og det var like godt som alltid. 2.juledag ble det skitur, og wow, så magisk og eventyrlig det er i fjellene på denne tiden. Snødekte trær overalt og rosa himmel, det var som å være i et Disney eventyr. Jeg falt to ganger på skituren, men det må man regne med etter fire år uten noen trening haha.

Julemat og all slags annen mat

Noe av det beste med å komme hjem til jul er maten, og julebrusen! Pro tip til neste år alle butikker: KJØP INN NOK JULEBRUS UTEN SUKKER!!
Hele julebudsjettet i år gikk på å hamstre julebrus fra Meny, da de var de eneste som hadde store flasker med lettjulebrus fra Hamar. Over 40 kroner for en flaske, som går ned på noen timer!!! Men det var absolutt verdt det.
Julen har selvsagt også bestått av pinnekjøtt, ribbe, risgrøt, lutefisk, riskrem med bringebærsaus, kveite som jeg nevnte i sta og annen fantastisk mat! Nå ble jeg sulten... La oss snakke om noe annet, det er tross alt første mandagen i januar, og det betyr at man ikke kan spise noe godt.

Mamma - 50 år ♥

I går ble mamma 50 år!!! Vi hadde en liten feiring på forskudd i julen, så skal vi ta en tur i løpet av året for å feire det store tallet, som fortjener masse feiring!

Nyttårsfeiring i Gdansk

Som om vi ikke hadde kost oss nok i ferien så ble det en tur til Gdansk for å feire nyttårsaften. Veldig fin by og veldig mye god mat.

Kan anbefale disse restaurantene:
- Gold Wasser

Koselig restaurant med både god fisk og kjøtt - prøv hummersuppen til forrett
- Fino

Denne lå faktisk på hotellet vårt, og var akkurat sånn type restaurant som jeg elsker. Gourmet og tasting menu. Vi tok tasting menyen, men det gikk også selvsagt an å bestille enkeltretter
- Rada Miasta
Vi feiret nyttårsaften her, og fikk en deilig 6-retter. Se bilde under. Tartaren var kanskje min favoritt.

Da gjenstår det bare å si godt nyttår til dere også! Håper dere når alle mål dere har satt dere, men viktigst av alt, at 2020 blir et lykkelig år!

xoxo

Liker

Kommentarer

Instagram @idaoien